Szakértés

A robbanás- és tűzveszélyes technológiák, berendezések vizsgálata során szerzett szakértelmünknek köszönhetően számtalan speciális, egyedi berendezés, készülék tervezéséhez, kivitelezéséhez kapcsolódó szakértői munkában veszünk részt.

Az ExVA Kft. nevéhez köthető a legtöbb, hazai iparban jelentősnek számító üzem, tartálypark, szivattyúállomás, tankautó- és vasúti töltő első robbanásbiztossági felülvizsgálata.

Felülvizsgálat

A potenciálisan robbanásveszélyes területeken, térségekben, technológiákban telepített villamos / nem villamos gyártmányok felülvizsgálata során megállapítjuk, hogy az egyes telepített berendezések védelmi módja és szerelése megfelel-e az adott térség zónabesorolásának, illetve a veszélyt okozó anyag által meghatározott alkalmazási alcsoport és hőmérsékleti osztály követelményeknek, így ezáltal nem képeznek -e gyújtóforrást az adott területen.

Tovább

Robbanásvédelmi dokumentáció

Az ExVA Kft. csapata vállalja a robbanásvédelmi dokumentáció összeállítását, a potenciális robbanásveszély kockázatértékelésére és megelőzésére bevezetett intézkedések összefoglalását, rendszerezését adott technológiákra, üzemekre vonatkozóan az ATEX 137 (99/92/EK) európai uniós direktíva, ill. a 3/2003 (III.11.) FMM-ESZCSM együttes rendelet - a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben lévő munkahelyek minimális munkavédelmi követelményeiről - alapján.

Tovább

Zónabesorolás

A 3/2003. (III.11.) FMM-ESzCsM együttes rendelet előírja, hogy a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben lévő munkahelyekre, ahol éghető gázok, gőzök, ködök (aeroszolok) vagy porok levegővel alkotott keveréke által robbanóképes légtér alakulhat ki, zónabesorolást kell készíteni.

Tovább

HAZOP és SIL Vizsgálatok és Tanulmányok

A HAZOP (HAZard and OPerability) eljárás olyan folyamattechnológiai elemzés, amelynek segítségével tervezett és már működő rendszerek kockázatelemzése megvalósítható. A vizsgálat során jelentős hangsúlyt kapnak a folyamatirányítási egységek, valamint a berendezések védelmi eszközei, továbbá figyelembe veszi a jelen lévő személyzetet és annak gyakorlottságát.

Tovább

Szakmai konzultáció

Az ExVA Kft. csapata szakmai konzultáció keretében asszisztenciát, műszaki támogatást nyújt a tervezőknek, gyártóknak, végfelhasználóknak a technikai szabványok és a jogszabályi követelmények teljes körű megfeleltetése érdekében.

Tovább

Szakvélemény kiadása

Cégünk vállalja robbanásveszélyes technológiai rendszerek terveinek szakvéleményezését. Ennek keretében speciális berendezések, készülékek tervezéséhez, kivitelezéséhez kapcsolódó szakértői munkákban veszünk részt.

Tovább

Rólunk mondták

  • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

    Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
  • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

    Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213