Robbanásvédelmi dokumentáció

Az ExVA Kft. csapata vállalja a robbanásvédelmi dokumentáció összeállítását, a potenciális robbanásveszély kockázatértékelésére és megelőzésére bevezetett intézkedések összefoglalását, rendszerezését adott technológiákra, üzemekre vonatkozóan az ATEX 137 (99/92/EK) európai uniós direktíva, ill. a 3/2003. (III. 11.) FMM-ESzCsM együttes rendelet – a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben lévő munkahelyek minimális munkavédelmi követelményeiről – alapján.

A fenti szabályok a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben levő munkahelyek minimális munkavédelmi követelményeivel és annak dokumentálásával kapcsolatban határoznak meg kötelező érvényű elvárásokat az üzemeltetővel szemben, mely alapján a komplett technológiák, gyárak, üzemek csak robbanásvédelmi dokumentáció birtokában üzemelhetnek.

A dokumentációban komoly hangsúlyt kap a normál üzemben előforduló gyújtóforrások egyenkénti kizárása, valamint a kötelezően elvégzett felülvizsgálati jegyzőkönyvek tapasztalatainak összefoglalása, biztosítva ezzel a robbanásveszélyes környezetben dolgozó munkavállalók biztonságos munkavégzését.

A dokumentáció egy egységes szerkezetbe összefoglalt, a munkavállalókra vonatkozó kockázatértékeléssel kiegészített dokumentum, mely kvalitatív módon képes megmutatni az egyes munkahelyek kockázati szintjeit, és szükség esetén javaslatokat is megfogalmaz a kockázati szint csökkentése érdekében. A robbanásvédelmi dokumentációt naprakész állapotban kell tartani: a technológia robbanásvédelmet érintő változása esetén felülvizsgálata és módosítása szükséges.

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213