Tanúsítás

Cégünk, mint Tanúsító Szervezet, a Vizsgálólaboratóriumunkban elvégzett vizsgálatok eredményei alapján, a 2014/34/EU (ATEX) direktíva és az IECEx System szerinti tanúsítványok kiadására jogosult. Vállaljuk továbbá tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványok kiadását és javítóműhelyek auditálását is.

ATEX

Az ExVA Kft. vállalatán belül működő Tanúsító Szervezet akkreditált státuszban bejelentett intézmény (száma: NB1418). Az Európai Unióban a 2014/34/EU irányelv (ún. ATEX irányelv, ATEX –Atmospheres Explosive) ill. a 35/2016. (IX. 27.) NGM rendelet szerint végzi munkáját, mely a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben történő alkalmazásra szánt berendezések és védelmi rendszerek vizsgálatáról és tanúsításáról dönt. Az ExVA Kft. saját akkreditált Vizsgálólaboratóriummal is rendelkezik, mely a vizsgálatok során a műszaki hátteret biztosítja.

Tovább

IECEx

Az ExVA Kft. Tanúsító Szervezet az EU-n belüli 2014/34/EU irányelv szerinti kijelölésen túl az IECEx (International Electrotechnical Commission System for Certification to Standards Relating to Equipment for Use in Explosive Atmospheres) nemzetközi szervezet tagja. Az IECEx System egy globális tanúsítási rendszer is egyben, mely a robbanásveszélyes környezetben használt berendezésekre vonatkozó szabványok szabványalkotásával is foglalkozik.

Tovább

Tűzvédelem

Az 1996. évi XXXI. törvény 13. §-a értelmében tűz- vagy robbanásveszélyes készüléket, gépet, berendezést forgalomba hozni, forgalmazni, beépíteni csak tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítvány birtokában lehet.Az ExVA Kft. – mint a Belügyminisztérium által kijelölt tanúsító szervezet – jogosult tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványokhoz szükséges vizsgálatok elvégzésére, és a tanúsítványok kiadására.

Tovább

Javítóműhely auditálás

Az MSZ EN 60079-19 szabvány szerint a robbanásbiztos berendezések javításához robbanásbiztos javítóműhelyt kell létrehozni, amely esetében a megfelelést igazolni kell. Az ExVA Kft. elvégzi ezen javítóműhelyek auditálását, vállalja a teljeskörű szabványi megfelelés támogatását, és a javító, karbantartó tevékenység végzésére jogosító Megfelelőségi Tanúsítványt állít ki.

Tovább

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213