ATEX

Az ExVA Kft. vállalatán belül működő Tanúsító Szervezet akkreditált státuszban bejelentett intézmény (száma: NB1418). Az Európai Unióban a 2014/34/EU irányelv (ún. ATEX irányelv, ATEX –Atmospheres Explosive) ill. a 35/2016. (IX. 27.) NGM rendelet szerint végzi munkáját, mely a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben történő alkalmazásra szánt berendezések és védelmi rendszerek vizsgálatáról és tanúsításáról dönt. Az ExVA Kft. saját akkreditált Vizsgálólaboratóriummal is rendelkezik, mely a vizsgálatok során a műszaki hátteret biztosítja.

Cégünk vizsgálatait és tanúsításait a 2014/34/EU direktíva szerint végzi.
A direktívához tartozó útmutató részletes magyarázatot ad a direktívában foglaltakra, illetve állásfoglalásokat fogalmaz meg egyes nehezen értelmezhető kérdésekre. További hasznos információ található angol és magyar nyelven az Európai Közösség vonatkozó honlapján.

Az ExVA Kft. az alábbi tanúsítványokat adja ki

 • EU Típusvizsgálati tanúsítvány
 • Jelentés a termék minőségbiztosításán alapuló típusmegfelelőségről
 • Jelentés a gyártási folyamat minőségbiztosításán alapuló típusmegfelelőségről
 • Termékellenőrzés megfelelőségi tanúsítvány
 • Egyedi ellenőrzés megfelelőségi tanúsítvány

A tanúsítványok a direktíva egyes moduljainak felelnek meg, melyek kiválasztását a gyártó végzi, a robbanásveszélyes anyag előfordulási gyakorisága (Zóna) és az alkalmazni kívánt termék tulajdonságai, illetve védelmi módja alapján. Amennyiben a gyártó a termékét Zóna 2 térségben kívánja alkalmazni a direktíva szerint, ezt Gyártói Megfelelőségi Nyilatkozat kiadása után megteheti. Ha mégis igényli a kijelölt tanúsító szervezet általi vizsgálatot és tanúsítást, az ExVA Kft. erről Megfelelőségi Tanúsítványt állít ki.
2014/34/EU – Az ATEX irányelvek két EU irányelv, amelyek leírják a robbanásveszélyes környezetben használt munkahelyek és berendezések biztonsági követelményeit és ennek a vizsgálati és tanúsítási folyamatát.

Kiadott ATEX termék tanúsítványok, gyártásellenőrzési tanúsítványok.

A javasolt tanúsítványfajta kiválasztásával kapcsolatban kérje munkatársunk segítségét! »

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213