IECEx

Az ExVA Kft. Tanúsító Szervezet az EU-n belüli 2014/34/EU irányelv szerinti kijelölésen túl az IECEx (International Electrotechnical Commission System for Certification to Standards Relating to Equipment for Use in Explosive Atmospheres) nemzetközi szervezet tagja. Az IECEx System egy globális tanúsítási rendszer is egyben, mely a robbanásveszélyes környezetben használt berendezésekre vonatkozó szabványok szabványalkotásával is foglalkozik.

Az IECEx System szerinti tanúsítványokat Ausztrália és Új-Zéland elfogadja. Ezen országokon kívül az IECEx System szerinti vizsgálat és tanúsítás megfelelő műszaki alapot ad az adott ország előírásainak megfelelő vizsgálat és tanúsítás elvégzésére, azaz a IECEx System szerinti tanúsítvány segíti a felhasználót / viszonteladót, hogy az adott ország előírásainak megfelelő tanúsítványhoz hozzájusson.

Az IECEx System által kiadott szabályoknak és eljárásoknak megfelelően a laboratóriumi vizsgálatokról ExTR riport készül, a gyártó minőségügyi felkészültségéről pedig QAR riport, majd ezek alapján a tanúsító szervezet terméktanúsítványt állít ki.
Az ExTR, QAR riportok és a tanúsítványok az IECEx System honlapján on-line módon kerülnek tárolásra, és betekintésre angol nyelven bárki számára hozzáférhetők.

Az ExVA Kft a gyártó kérésére kiadja az IECEx Megfelelőségi Jelölés használatára szóló liszencet. Ez az IEC logóját és egy Ex felirat alatti egyedi azonosítót tartalmaz, melyet a gyártó jogosult a termékein elhelyezni.

Kiadott IECEx termék tanúsítványok, gyártásellenőrzési tanúsítványok.

Az IECEx tanúsítvány és riportok megszerzésével kapcsolatos útmutatót ITT  találja, vagy keresse munkatársunkat! »

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213