Felülvizsgálat

A potenciálisan robbanásveszélyes területeken, térségekben, technológiákban telepített villamos / nem villamos gyártmányok felülvizsgálata során megállapítjuk, hogy az egyes telepített berendezések védelmi módja és szerelése megfelel-e az adott térség zónabesorolásának, illetve a veszélyt okozó anyag által meghatározott alkalmazási alcsoport és hőmérsékleti osztály követelményeknek, így ezáltal nem képeznek -e gyújtóforrást az adott területen.

Cégünk vállalja a veszélyes környezetben felszerelt gyártmányok első, illetve 3 évente kötelező helyszíni felülvizsgálatát a vonatkozó műszaki szabványok alapján:

 • MSZ EN 60079-14: 2014 – Villamos berendezések tervezése, kiválasztása és szerelése (létesítés)
 • MSZ EN 60079-17: 2014 – Villamos berendezések felülvizsgálata és karbantartása (felülvizsgálat)

A gyártmányok felülvizsgálata legalább 3 évente kötelező az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról, ill. az MSZ EN 60079-17: 2014 szabvány alapján.

Miért válasszon minket?

Több mint 25 év tapasztalattal és felelősségbiztosítással rendelkezünk. Magyarországon cégünk az egyetlen saját akkreditált vizsgálólaboratóriummal és akkreditált kijelöléssel rendelkező intézmény (ATEX, IECEx).

 

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213