Egyedi laboratóriumi vizsgálatok

Partnereinknek nem kell külön laboratóriumot működtetniük és drága műszereket vásárolniuk, hiszen akkreditált vizsgálólaboratóriumunkban számos olyan kalibrált műszer és eszköz található, melyek segítségével olyan vizsgálatokat is el tudunk végezni, amelyek nem csak robbanásbiztossággal kapcsolatosak. Jól felkészült és nagy szakmai tudással rendelkező személyzetünk a következő vizsgálatok lebonyolításában áll partnereink rendelkezésére:
különböző anyagvizsgálatok, vibrációs vizsgálatok, gépek biztonsági vizsgálata, 3D méretellenőrzések, páratartalom hatásának vizsgálata, hidegállósági vizsgálat, hőállósági vizsgálat és sok más rendszeres vagy egyedi vizsgálat.

Hőállósági és hidegállósági vizsgálat

ANGELANTONI klímakamránk segítségével hőállósági és hidegállósági vizsgálatokat, valamint a páratartalom hatásának vizsgálatát is el tudjuk végezni. Klímakamra vizsgálatot, környezeti vizsgálatokat végzünk -70 oC és +180 oC fok között 10% – 98% páratartalomban.

Cégünk mindenféle ipari, fémes és nem fémes anyag hőállósági, hidegállósági és páratartalom hatásának vizsgálatát elvégzi, a helyi és külföldi jogszabályok és a kapcsolódó szabványok szerint. Mindhárom vizsgálattípus a következő szabványnak kell megfeleljen: MSZ EN IEC 60079-0

ANGELANTONI klímakamra Discovery DY 110C tulajdonságai:

Hőmérséklettartomány: -75 °C…+180 °C
Páratartalom: 10 – 98 % ( +20 – +94 CO)
Kapacitás: 110 l

Méretellenőrzés és felülvizsgálat

Vállaljuk különböző termékek, mint például nyomtatott áramkörű lapok és nyomásálló tokozatok résméretének 3D méretellenőrzését és felülvizsgálatát is. Munkánk során 5 μ méréspontossággal rendelkező MITUTOYO mérőmikroszkópot használunk.

MITUTOYO mérőmikroszkóp tulajdonságai:

QS-L 200 Z
Méréstartomány:
X- tengely200 mm
Y-tengely100 mm
Z-tengely100 mm
Felbontás: 0.0005 mm
Mérési elv: éldetektáló Algoritmus
Hosszpontatlanság: (5+0.6L/100) m
(L = mérési hossz. mm-ben)
Nagyítás: 0.5x…..3.5x
Megvilágítás: koaxiális fény szabványos, átmenő fény- és „gyűrű” fény szabványos

Egyéb vizsgálatok

METREL® MultiServicer készülékünk segítségével az alábbi vizsgálatok elvégzésére van lehetőség:

 • Az automatikus érintésvédelmi vizsgálatot és felülvizsgálatot az érintésvédelmi hibák feltárása miatt szükséges elvégezni, mely a következő lépésekből áll: vizuális ellenőrzés, részletes műszeres mérés, és a mérési eredmények alapos kiértékelése.
 • A villamos szilárdság vizsgálóberendezés segítségével biztonsági vizsgálatot tudunk végezni mindenféle elektromos készüléken.
 • Az átütési szilárdság vizsgálat célja a védőtávolságok alkalmazásának szükségessége és azok meghatározása nagyfeszültségű rendszerekben.
 • Könnyen végezhetünk védővezető folytonosság, áramfelvétel és feszültségesés mérést a villamos szilárdság vizsgálóberendezés segítségével, hiszen ezek a vizsgálatok is elengedhetetlen fontossággal bírnak az elektromos készülékek vizsgálata terén.
 • A tekercsek megfelelőségét, valamint a szigetelésen keletkezett hibákat szigetelési ellenállás vizsgálattal tudjuk ellenőrizni.
 • A kisütési idő mérés vizsgálatunkat biztosítékok mérésekor illetve védelmi rendszerek bekapcsolási idejének mérésekor használjuk.
 • A szivárgóáram befolyásolhatja a villamos berendezések üzembiztonságát, és esetenként hálózati interferenciát idézhet elő, ezért fontos időszakos szivárgóáram mérést végezni.

METREL® MultiServicer MI 2170

 • A gumi keménységmérő segítségével a következő anyagokat tudjuk vizsgálni: gumi, elsztomer, neoprén, szilikon, vinyl, puha műanyag, nemez/filc, bőr és ezekhez hasonló anyagok.

ZWICK 3104 típusú Gumi keménységmérő

 • Felületi ellenállás mérés vizsgálatunkhoz a SEFELEC M1500P típusú szigetelési ellenállás és szivárgóáram-mérő berendezést használjuk.
  Vizsgáló feszültség: 1 to 1500V,
  Ellenállás mérés: 100 Ω to 2000 TΩ,
  Maximális áram: 10 pA to 20 mA.
 • A 0 és 60 bar közötti mérési tartományban működő hidraulikus vizsgáló berendezésünk nyomásálló tokozások kábelbevezetőinek tömítettség- és mechanikai szilárdság vizsgálatára nyújt lehetőséget.

Rólunk mondták

 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213