Gyújtószikra vizsgáló berendezés

A gyújtószikra vizsgáló berendezés segítségével megvizsgálhatjuk, hogy egy adott áramkörben van-e akkora energiájú szikra, amely képes begyújtani a körülötte lévő robbanásveszélyes környezetet. A tesztelés során elemezzük, hogy a vizsgálandó berendezés képes-e üzemszerűen olyan szikrát, ívet okozni, amely a szabvány által előírt gázkeveréket az adott kamrában, az adott feltételek mellett felrobbantja.

A berendezés beépített gázkeverőt tartalmaz, mely nagy pontossággal állítja elő a vizsgálathoz és kalibrációhoz szükséges gázkeveréket. A tényleges mérési folyamat kiegészül a mérés utáni kamraszellőztetéssel, ami a felesleges égéstermékek eltávolítását szolgálja.

A készülék működéséhez szükséges összes elemet egyetlen kompakt berendezésbe építik össze. A berendezés üzemeltetéséhez két feltételnek kell teljesülnie: a vizsgálathoz szükséges gázkeverék megfelelő be- és kivezetése, valamint a készülék áram alá helyezése.
A vizsgálati gázkeveréket előállító egység modulszerűen, ki- és behelyezhető módon csatlakozik a gyújtószikravizsgáló berendezéshez.

A mérési folyamat egyetlen gomb megnyomásával indul, a gép automata üzemmódban lefuttatja a vizsgálatot, értékeli a kapott eredményeket, és ennek megfelelően lép tovább, pl. kalibrációs ellenőrzést végez. A kalibrációs egység az 1.0 és az 1.5 biztonsági tényező szerinti kalibrációs áramokat állítja elő.

A 60079 sorozatú szabványok magukba foglalják a robbanásveszélyes környezetben használt berendezések védelmi módját és tartalmazzák a kialakításukra vonatkozó pontos előírásokat.

Műszaki paraméterek

 • Számítógéppel támogatott automatikus működés
 • Vezérlés: billentyű, egér
 • Gázcsatlakozások: FESTO Ø 8mm és Ø 10 mm
 • Bemeneti nyomások: gáz – 1 bar
 • levegő – 1 bar
 • Gázkeverék pontossága: 1 – 99 tf. %-ig,± 0,1 tf. %
 • Elektromos csatlakozás: 230 VAC 50 Hz

Bemeneti villamos paraméterek

 • bemeneti ellenállás
 • bemeneti induktivitás
 • bemeneti kapacitás
 • villamos szilárdság

Az IEC 60079-11 szabvány szerint tanúsítva.

Adatlap letöltése

Rólunk mondták

 • Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az ExVA csapatának munkájával. Többedik közös munkát folytatjuk le velük és mindig készségesen és segítőkészen álltak a megkereséseinkhez. A munkát mindig időben, szakmailag precízen végzik el. Bármilyen felmerülő kérdésben azonnal a rendelkezésre állnak és azt konstruktívan válaszolják meg.

  Vasvári Ádám – ügyvezető, ABP-Corp. Kft.
 • Az ExVA Kft. kiváló támogatást nyújtott a BlueEye™ Ex-D gáz analizátorunk tanúsítási folyamatában. Nagy és csapata a technikai kihívások megoldásával támogatott minket, nem pedig csak arra mutatott rá, hogy mi az, ami nem lehetséges. Mindezt nagyon hatékony módon, így rövid időn belül piacra kerülhetünk, miközben elkerüljük a felesleges költségeket. Kifejezetten ajánljuk az ExVA Kft. szolgáltatásait.

  Bart Riemens – vezérigazgató, Bright Sensors SA
 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213