MESG berendezés

A MESG berendezés a gázok, gőzök, ködök osztálybesorolásához szükséges g0 (kísérletileg biztos maximális résvastagság) és a hozzátartozó g100 érték meghatározására szolgál. A berendezéssel ellenőrizhető továbbá egy adott gázkoncentráció pontossága.

A kellő pontosság elérése érdekében áttétellel kiegészített léptetőmotor állítja be a résméretet. 1 μm-es méretváltozáshoz a léptetőmotor 80 lépése tartozik. Ilyen módon ± 1μm-es résméret pontosság állítható be. A tényleges mérési folyamat kiegészül a mérés utáni kamraszellőztetéssel, ami a felesleges égéstermékek eltávolítását szolgálja.

A készülék működéséhez szükséges összes egységet egyetlen kompakt berendezésbe építik össze. A berendezés működésének feltétele, hogy a vizsgálathoz szükséges gázkeverék be- és kivezetése megfelelően történjen, illetve elektromos áram alá legyen helyezve. A készülék szerves része a pontos gázkeveréket előállító gázkeverőberendezés.
A mérési folyamat egyetlen gomb megnyomásával indul. Félautomata üzemmódban a gyújtást kell elvégeznie a kezelőnek, míg automata üzemmódban erre sincs szükség. A gép az előre beállított számú mérést lefuttatja, és értékeli a kapott eredményeket.

A teljes folyamatot mikroprocesszor vezérli, melyre külső számítógép is kapcsolható, és ily módon távvezérelhető is az MESG berendezés. A távvezérlő szoftver segítségével elmenthetők és bármikor visszahívhatók a mérések során kapott adatok.

Műszaki paraméterek

 • Számítógéppel támogatott automatikus működés
 • Vezérlés: billentyű, egér
 • Gázcsatlakozások: FESTO Ø 8mm és Ø 10 mm
 • Bemeneti nyomások: gáz – 1 bar
 • Levegő – 1 bar
 • Gázkeverék pontossága: 1 – 99 tf. %-ig,  0,1 tf. %
 • Elektromos csatlakozás: 230 VAC 50 Hz
 • Résméretállítás: automatikus ± 1μm
 • Teljes állítható tartomány: 0 – 5 mm

Rólunk mondták

 • Az ExVA-val való sokéves együttműködésünk során azt tapasztaltuk, hogy személyzetük rendkívül felkészült. Valamennyi termékünk tanúsítási folyamata során készségesen álltak rendelkezésükre.

  Kovács Miklós – vezérigazgató, Szerver Szektor Kft.
 • Az ExVA Kft.-vel, illetve elődjével (BKI) 1992 óta dolgozunk együtt.Az elmúlt közel 30 év alatt több tucat típusvizsgálati tanúsítást végeztek részünkre. Magas szintű szakmai támogatást nyújtanak a Társaságunk által gyártott és potenciálisan robbanásveszélyes környezetben alkalmazott berendezéseinek tervezési fázisaihoz, a legújabb EU-s direktíva követelményei szerinti teszteléseinek zökkenőmentes lefolytatásához, valamint gyártás-minőségbiztosításunk megfelelő működtetéséhez.

  Földi Levente – műszaki vezető, Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Érdeklik a szolgáltatásaink? Keressen minket!

Munkatársaink felkészülten és készségesen állnak rendelkezésére, legyen szó tanúsításról, vizsgálatról, vagy egyedi vizsgáló berendezések gyártásáról.

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Kérdése van? E-mail:
office@exva.hu

Telefonszámunk:
+36 1 408 2213